Titkos ajtóra bukkantunk egy felújításon, nem hiszitek el, mint csináltunk vele

szucsadam 2023 szeptember 12.
Mindig tiszteltem azokat az embereket, akik ismerték a mértéket. 

Akik nemet mondanak a második felesre, ha már egyébként is jól érzik magukat. Akik csak akkor esznek desszertet, ha megették a főzeléket is. Akik képesek a hülyéket magázva elküldeni a fenébe.

És most van még egy példám. Mind közül a leghihetetlenebb példám. Eszter, csapatunk aranykezű tervezőjének esete.

Nézzétek ezt a képet:

atjaro_a_titkos_helyisegbe_ma.png

Amit láttok, az egy diákapartman. Eszter tervezte, egy hihetetlenül összetett munka volt, ahol egy nagy lakásból öt apartmant varázsolt minden köbcentimétert kihasználva, egy csoda, és hamarosan be is mutatjuk nektek. De most nem erről akarok beszélni.

Arról szeretnék beszélni, hogy mi történt, amikor az egyik falról elkezdték leverni a vakolatot, hogy a nyerstégla maradjon látszó felületnek, és egyszercsak kiesett a falból egy féltonnás vakolatgóc. Azért ilyen hatalmas, mert a falban volt egy besüllyesztett rész: egy AJTÓNYÍLÁS. 

a_tja_ro_a_titkos_helyise_gbe_img_20190602_102346.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol láthatjátok a készülő lakásokat, előtte-utána fotókkal is.

Az ajtónyílást a vakolat mögött lefalazták.

Kimentünk a folyosóra, és elkezdtünk számolni. Megnéztük a szomszédnak meddig tart a falhoz legközelebbi szobája, hol a válaszfal… és úgy számoltuk, hogy több méter differencia adódik. A lefalazott ajtónyílás mögött tehát egy kábé nyolc négyzetméteres helyiség rejtőzik. 

Mit lehet ilyenkor tenni?

Nyilván egyértelmű a válasz, hogy áttörni a falat, és felfedezni ezt az izgalmas titkot. Ha pedig felfedeztük, hozzáillesztjük a lakáshoz, felújítjuk, és van egy plusz helyiség. Csakhogy van egy bibi: a lakás nem a miénk. És arról meg végképp nincs fogalmunk, hogy a titkos helyiség jogilag kihez tartozik. Nincs felhatalmazásunk betörni semmit, nincs felhatalmazásunk rejtett átjárókat kibontani, kincseket keresni, nyomozni, Indiana Jones-t játszani. A tulajdonos pedig úgy gondolta, nem rá tartozik az elfeledett szoba (ő anélkül vette meg a lakást, így nem az övé), így aztán

a titkos helyiség érintetlenül maradt, és mi is ráburkoltunk. 

Ez a profi hozzáállás. Ez a mértéktartó hozzáállás. Mégis, azóta sem hagy nyugodni, hogy mi van a fal túloldalán. Mi lehet ott?

Ki falazta be? És miért?

Úgyhogy ez a poszt pontosan úgy ér véget, hogy:

Titkos ajtóra bukkantunk egy felújításon, nem hiszitek el, mint csináltunk vele: SEMMIT.

Igazán sajnálom, ha nem lett így teljes az estétek. Nekem is van hiányérzetem.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Eszter - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

süti beállítások módosítása