Menő budapesti lakások: sötét belvárosiból napfényes otthon

Magyarósi Csaba 2015 április 10.

Eszter eredetileg nem is belsőépítészettel foglalkozott, a Képzőművészeti Egyetem alkalmazott grafika szakán végzett, aztán egyszer szívességből berendezett egy lakást, majd még egyet, és azóta abba se bírja hagyni.

Amikor megtalálta ezt az Andrássy úti ingatlant, egyből beleszeretett: sötét volt, rossz kialakítású, és Eszter ugrik az ilyesmire, mert innen szép nyerni:

Szinte mindenhez hozzányúlt, lekapartatta a plafonról a vakolatot, hogy előkerüljenek a gyönyörű, téglás boltívek, elkezdett játszani a színekkel, előszeretettel alkalmazott olyan anyagokat, mint a nyers fa, a fém és a drót.

Mondom, mik a kedvenceim: a nyers tégla mennyezettől elájulsz:

2b.jpg

6_3.jpg

A kis alvószoba, ami a nagy belmagasság miatt teljes értékű galériáról érhető el, és aminek az egyik ablaka a konyhatérbe nyílik annyira szerethető zug, hogy máshol még nem is nagyon láttam ilyet:

28.jpg

14.jpg

18.jpg

A hatalmas ablakon át megvilágított modern fürdőszoba:

21.jpg

24.jpg

25.jpg

A konyhába fellógatott edénytartó polc, mellette a retro izzókkal zseniálisak:

dsc03622.jpg

dsc03620.jpg

De persze az egész lakásnak szuper a hangulata:

1_11.jpg

2_8.jpg

5_3.jpg

Viszont az, amit a lichthoffal műveltek, külön dimenzió: itt is lecsupaszították a falat, dísztéglákat helyeztek el, máshova lambériaszerűséget, felülre meg fagerendák kerültek: általában használhatatlan az ilyen világító udvar, ebben az Andrássy úti lakásban viszont úgy érzed, mintha saját kerted lenne. Fogalmam sincs, milyen apró trükkökkel érte el Eszter, de ebben az udvarban én grillezni szeretnék nyaranta (egyébként szoktak is):

35.jpg

34.JPG

40.jpg

42.jpg

A végeredmény hihetetlen: a tipikus, sötét, élhetetlen, rossz térből a képzőművészettel indító, most már belsőépítészettel foglalkozó Eszter olyan lakást varázsolt, amiben jó élni.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. Esztert is.

Az összes kép egy galériában, előtte-utána képekkel, ahogy illik:

Ha neked is menő lakásod van, alig várjuk, hogy a sorozatunkban bemutathassuk. Küldj levelet erre a mailcímre, és felvesszük veled a kapcsolatot.

süti beállítások módosítása