Menő budapesti lakások: kilátással Párizsra

Magyarósi Csaba 2016 március 11.

Tivadarnál már jártunk korábban, akkor épp egy újlipótvárosi lakásban élt, viszont ő nem az a helyben maradós fajta, aki befejez egy kéglit és onnantól kezdve ott él. Kiderült, hogy nem sokkal a bejárás után tovább is állt, hogy nekiálljon egy újabb lakás teljes átalakításának, ezúttal egy kerülettel arrébb, a Bajcsy-Zsilinszky úton.

És aki látta Tivadar első lakását, azonnal tudná az újat megnézve, hogy ezt is ő tervezte. Tivadarnak ugyanis van egy stílusa, a belsőépítészetének mással össze nem téveszthető elemei, így bár az új helyszín sok szempontból tök más, mint az előző, azonnal tudod, hogy ki rendezte be. Mint egy Wes Anderson-mozi: mások a karakterek, más a sztori, de ha egyet láttál, az összeset felismered.

origo_b_4.jpg
Tivadarnál például visszatérő elem a tér tágítására a hatalmas falmatrica használata. Ez a megoldás azért veszélyes, mert tök rossz emlékeket ébreszt: a hetvenes-nyolcvanas években jobb megoldás híján sokan ragasztottak közepesen jól komponált, borzalmas minőségben nyomtatott tájképeket a nappalijuk falára, nyilván mindenki látta már a “Homályos Alpok ősszel” és a “Tahiti, ahogy egy zsíros objektíven át látszik” című képeket.

Ilyen előzmények után tájképpel feldobni egy lakást kábé akkora őrültségnek tűnik, mint 2016-ban előállni egy csalamádés hamburgerrel Budapesten, de Tivadar ötlete valamiért itt is és az előző lakásában is szenzációsan működött.

origo_b_10.jpg
Két okból: egyrészt borzasztó jó minőségű a nyomat, másrészt nem egy tucatképet választott, amit százezer számra nyomtak ki, hanem hosszas kutatómunkával találta meg az egyetlen, valóban idevaló fotót. Színeiben, felépítésében, arányaiban olyan tökéletesen illik a lakásba, hogy amikor ránézel, azt érzed, egy hatalmas dimenziókapu van tulajdonképpen a falad helyén, így egyenesen egy francia utcára nyílik a kilátásod Budapest belvárosából.

És  ehhez asszisztál az egész lakás, vagy inkább a kép asszisztál az egész lakáshoz, minden finom, elegáns, letisztult, kicsit franciás és közben tök praktikus: nyilván ilyen kis területen kompromisszumokat kell kötnöd, de Tivadar lakásában két ember simán elfér, egyrészt mert amennyire lehet, tágasnak hagyták meg a tereket, a galéria sem nyomja agyon az egész lakást, a konyha és a nappali szabadon meredezik az ég felé, a fenti hálószoba csak egy közlekedőnek használt teret szűkít be, másrészt meg a lépcsősor meg lehetővé tette rengeteg praktikus tároló létrehozását, hogy legyen hova pakolni a cuccokat.

g0411661_jpg_1280.jpg

ne_vtelen_panora_mafelve_tel2.jpg

origo_b_15.jpg

origo_b_11.jpg

g0121624_jpg_1280.jpg

origo_b_9.jpg

Nem foglalja tévé a helyet, inkább kivetítő van hatalmas, lehúzható vászonnal, ami nem zavarja az összképet normál körülmények közt, viszont ha akciót néznél, igazi házimozit varázsolhatsz a kis lakásból, a konyhát mindennel felszerelték, a fürdő meg kicsi, de az egyedi burkolatoknak és a világos színeknek köszönhetően szűknek sem tűnik, viszont nagyon kellemes az egész.

origo_b_2.jpg

origo_b.jpg

Az összes kép a galériában:

untitled.jpgHa neked is van eladó menő lakásod, de nem találsz rá vevőt, írj ide. És ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. Ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopunkra, két kurzusra még akadnak szabad helyek. És ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatba, írj nekünk egy levelet  erre a mailcímre.

 

süti beállítások módosítása