Menő budapesti lakások: világos modern a Palotanegyed közepén

Magyarósi Csaba 2016 augusztus 04.

A Palotanegyed egy szuper része a városnak: a forradalom és szabadságharc után kezdett el épülni, csúcsra a kiegyezés után jutottak el a beruházások és a neve sem valami urizálás, itt tényleg az arisztokraták, nemesek és gazdag polgárok kezdtek el neves építészekkel fényűző palotákat felhúzatni maguknak.

Aztán jött elég sok évtized, amikor a térség pusztulásnak indult, de most már jó húsz éve egyfolytában szépül és ez a kettősség fantasztikus hatással volt a környékre: egyszerre decens, viszont élettel teli is, nagyon jó hangulata van a Palotanegyednek.

És Ritáék itt vágtak bele a lakásfelújításba. Visszább menve iroda volt itt, még visszább itt éltek Ritáék több mint tíz éven át, aztán jött a már említett iroda, majd a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy túl nagy ez a hely nekik, inkább eladják, előtte azonban rendesen kipofozzák, hogy az új tulajdonos tökéletes minőségű palotalakással legyen gazdagabb.

És a kipofozás alatt azt értem, hogy padlótól plafonig megcsináltak itt mindent. Falakat mozgattak át, amikor arra volt szükség. Tereket nyitottak egybe. Funkciókat variáltak. Mindezt úgy, hogy megőrizzék a lakás eredeti jellegét, rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy a régi fa pallótokos nyílászárók megmaradjanak, de úgy, hogy jól szigeteljenek is, ahogy 2016-ban illik.

A hatalmas, egybenyitott tereket aztán jó ízléssel rendezték be, a lakás tagadhatatlanul modern, de a környezet, a nagy belmagasság és a sok eredeti részlet megőrzése miatt egy pillanatig sem hideg, vagy lélektelen, viszonylag ritkán jön össze ez a remek mix.

Az összes szoba tágas és világos, a nappaliban és a hálóban is táncolni lehet, a harmadik szobában elvonultan dolgozhat a leendő tulajdonos és a konyhával egybeépített étkező-pihenő helység középen meg majd a motorja lehet a közösségi életnek.

Felújították a gépészetet is, minden csúcstechnikás, alacsony fogyasztású és ízlésesen elrejtett, hogy egyetlen berendezés se legyen az arcunkban, miközben még olyan technológiákra is gondoltak, mint a szagelszívás, de nemcsak a wc-ben, hanem konkrétan a wc-csészében, van padlófűtés, álmennyezet, vannak új víz és gázvezetékek és van a fűtésnek költséghatékony kondenzációs Viessmann kazán.

2.gif

És ami még van, pedig nem szokott lenni: tárolóhely ipari mennyiségben. Egy hatalmas tárolószekrény a konyha egyik falának a fele, az előszobában is van egy nagy szekrény, de még a wc fölött is vannak nagy tárolórekeszek.

A 113 négyzetméteres, frissen felújított belvárosi lakást árulják és azonnal költözhető. Itt tudod megnézni a hirdetést.

És ha neked is van eladó menő lakásod, erre a mailcímre írj nekünk, hogy be tudjuk azt is mutatni!

süti beállítások módosítása