Egy lakásból két minigarzon, de micsoda falakkal!

szucsadam 2016 november 15.

A Menő Lakásom csapata szereti a kihívásokat. Ha az a feladat, hogy egy 50 négyzetméteres lakásból két lakást készítsünk, vagy hogy a csíkost keverjük a pöttyössel, megoldjuk. De úgy, hogy a csillagos tapéta adja a másikat.

dsc_6206.jpg

dsc_6043.jpg

Mindkét feladatot megoldotta Atilla, aki egy Klauzál téri, nagy belmagasságú lakást vágott ketté, és látott el olyan alapvető funkciókkal és elrendezéssel, hogy lakni és bérbe adni is egyaránt megfelelő legyen. Sőt, a nagy belmagasság, az egybe nyitott terek és a különleges bútorok miatt az egésznek van egy egyedi atmoszférája. Az egyik lakásban a sárga színt szívjuk a tüdőnkbe:

... a másikban a fekete-fehér mintákat, itt-ott kellemes rózsaszínnel keverve.

A régi lakás elrendezéséből semmi sem maradt. Az első és a hátsó tartófal között kipucolták az összes válaszfalat - ez a legtöbbször megvalósítható a budapesti belső udvaros házakban. Egy hangszigetelt gipszkarton-fallal a két teret elválasztották úgy, hogy a fürdőszobák egymás mellé kerüljenek, és mindenhol maradjon elég tér a konyha-nappali-étkező-háló tér kialakítására.

A hálórész mindenhol egy különálló kis sziget. Az egyik lakásban egy magasabb, dobogó-szerű szekrény fölé került a franciaágy...

dsc_6047.jpg

a másik lakásban egy különálló kis zugot alakítottak ki erre a célra.

dsc_6193.jpg

Mindegyik konyhában elfért a mosógép, a mosogatógép, a mikró és a hűtőszekrény. A falra szerelt konyhaszekrények helyett csak polcok kerültek fel a falra.

A mobil bútorok nagy részét a Maisons du Monde készítette, nekik a legközelebbi átvételi pontjuk Münchenben és Milánóban van. De megérte elküldeni egy furgont a cuccokért: nagyon ráéreznek az ottani dizájnerek, mi kell most egy lakásba.

dsc_6334.jpg

A sárga kartonlámpa mondjuk magyar tervezés, Franta Ági munkája, amit szintén magyar gyártmány, a Tilka sárga textilkábele kísér a plafonig.

dsc_6159.jpg

a fotókat Csondor Ágnes készítette

A bojler az egyik fürdőben az álmennyezet felett kapott helyet, a gépészet másik sarokköve a Daikin klímák: a beépített modell 3-as jósági fokú (COP érték), ami azt jelenti, hogy az elektromos műveknél lehet hozzá H tarifát igényelni, vagyis külön órával olcsóbban biztosítja hozzá az áramot a fűtési időszakban. Nagyon jó hatásfokkal fűt ugyanis, így támogatott eszköznek minősül, a rendes áramdíj kétharmadát fizetjük ki rá fűtéskor.

A lakás megjelent a novemberi Otthon magazinban is, így üzenjük az olvasóinknak, akik követik az ott megjelent lakásokat is: ebben a hónapban nem a kettőslátás esete foroghat fenn az esetükben.

untitled.jpgHa te is szeretnéd megismerni Atilla munkáit, vagy átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

süti beállítások módosítása