Alternatív karácsonyfa, ahogy én szeretem

szucsadam 2016 december 20.

Karácsonyfa nélkül nem igazi a karácsony. Sokan viszont nem szeretnének egy kivágott fát beállítani a lakásba, akár a kivágás ténye miatt, akár azért, mert az elhaló növény a tűit hullatja. Aki egyedül él, és karácsonyra hazautazik a családjához, nem valószínű, hogy az üres lakásnak feldíszít egy fát.

A műfa elterjedt és kompakt megoldás Magyarországon, de esztétikai problémák bőven akadhatnak ezzel. Mi egy olyan megoldást választunk minden évben, ami 

  • a lakás díszévé teszi a fát
  • természetes anyagból készül
  • alig foglal helyet

Íme:

dsc01012.JPG

dsc00865.jpg

Az elkészítése is nagyon mókás: ki kell menni egy erdőbe, és az ott talált száraz ágakból válogatni egyre vastagabb és egyúttal hosszabb darabokat, kezdve a harminc centistől, egészen az egy méteresig.

Ezeket a képeken látható módon egy erősebb madzaggal kell megkötni, kétoldalon. Alulról kell kezdeni, minden ágnál egy hurkot, majd egy csomót is kötni, a madzagot pedig továbbvezetni. A legfelső faág után a maradék madzagból készül a hurok akasztható a kampóba.

Ezután jöhet a dísz, kötelező jelleggel valami szebb fényű, kecsesebb izzósor, és lehetőleg természetes anyagból készült, mondjuk fa vagy szalma díszek.

dsc01010.jpg

dsc01013.jpg

Az így készült öko, dizájner és még sorolhatnám karácsonyfa a fal mellett lógva is remekül fest, ahogyan ráesik a fénye a sík felületre, ami visszaveri azt (lenti kép). De jól néz ki magában lógva a tér közepén, ahogy fent is látjuk, ahol meg az ablakok sokszorozzák a fényét.

img_584bdb06bbc4e.jpeg

kép forrása

Boldog karácsonyt kíván mindenkinek a Menő Lakásom csapata!
süti beállítások módosítása