Vendégváróban, avagy remek helyek remek beszélgetésekhez

Horváth Patrik 2017 április 13.

Bár manapság előszeretettel találkoznak baráti társaságok különböző közösségi helyeken (romkocsmák, kávézók, éttermek, stb.), nem meglepő módon továbbra is szép számmal vannak olyanok, akik otthonukban szeretik fogadni a hozzájuk közel állókat.

Általában a helyszűke, esetleg a korábbi évtizedekből átragadt szokás miatt, de jellemzően kanapéval és székekkel várjuk a hozzánk betérőket, melyek tipikusan egy dohányzóasztalt fognak közre. Összegyűjtöttünk pár ötletet, ha szeretnénk szakítani ezzel a hagyománnyal.

6-81-horatio_tvroom55385-final-copy_o.jpg

A babzsákok nem csak menők és trendik, de kényelmesek is, ráadásul mozgatásuk könnyű, így szabadon variálható környezetet alakíthatunk ki velük.

modern_6_traditional_casual_house_interiors.jpg

Ha úgy tartja kedvünk, a teaházak hangulatát is becsempészhetjük, ehhez csupán egy megfelelően nagy, de mégis alacsony asztalra, valamint színben nekünk tetsző ülőalkalmatosságokra lesz szükségünk.

tumblr_lvqvttgvff1qd6f29o1_1280.jpg

Amennyiben rendelkezünk ilyesmivel, virágok és egyéb növények termesztése helyett vagy mellett társalgószobát is varázsolhatunk egy házon belüli, de kilógó, világos helyiségből. A sok fény és a növények közelsége, valamint illata annyira könnyed hangulatot teremt, hogy akár a lábunkat is feldobhatjuk a középen elhelyezett kisasztalra.

5-14.jpg

Ha annyira szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több szintes házban, illetve lakásban éljük mindennapjainkat, akkor egy lépcsőforduló legalább annyira adja magát egy kötetlen beszélgetéshez, mint amennyire furán hangzik elsőre. Nem kell hozzá más, csupán elegendő hely és párna. Sok párna.

circular-sunken-pit-with-fireplace.jpg

Ha lépcsőfordulónk nincs, ellenben egy jó nagy terünk igen, úgy a közepét kinevezhetjük beszélgetősaroknak, amely nem csak, hogy nem sarok, de ráadásul még kör alakú is. Akárhogy is, egy jól kiválasztott, felülről beógatott lámpával egészen sajátos hangulatot teremthetünk, de ha minden egyes párna mellé teszünk egy-egy direkt fényt adó világító testet, azzal sem lövünk mellé.

desktop-1406693910_png.jpeg

Ha van kertünk és az idő is engedi, nem kell kézzel-lábbal ragaszkodni a beltérhez, bátran kimerészkedhetünk a levegőre, sőt! Egy fák közé elrejtett kis ücsörgő igazán kivételes hangulattal bírhat.

awesome-backyards-12.jpg

outdoor-pool-with-sitting-area-inside.jpg

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megengedhetünk magunknak egy kültéri medencét és lázasan nézegetjük a katalógusokat és a képeket, engedjük szabadjára fantáziánkat és játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha a baráti összejöveteleket abban tartanánk!

Mint látható, a lehetőségek tárháza igencsak széles, ráadásul a fentiek csupán pár példa a sok közül. Akár kültérben, akár beltérben gondolkodunk, remek hangulatot varázsolhatunk egy kis fantáziával.

untitled.jpgEladó, tutibiztosan menő lakásainkat itt találod. Ha pedig is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten meglévő otthonból, kattints ide Ha neked is van menő lakásod, és eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása