A növények szerepe a lakásban

Horváth Patrik 2017 július 24.

Mostanában meglehetősen nagy érdeklődés övezi a minimalista lakásokat, melyek az átlagnál sokkal kisebbek. Csak a legszükségesebb bútorok, minél szellősebb terek és olykor a megmagyarázhatatlan üresség jellemzik az ilyen otthonok egy részét.

bachelor-apartment-m-3-4.jpg

Akárcsak a nagyobb lakások esetében, úgy itt is viszonylag egyszerű lenne a megoldás. Mi az, ami hiányzik a fenti képről? Pontosan, a növények.

white_bedroom_plants.jpg

Azon kívül, hogy közérzetünket is pozitívan befolyásolhatják, zöld színük nyugtatóan hat és dekorációs elemként sem utolsók.

screenshot.png

main_original_640x0c-2.jpg

Persze, érdemes odafigyelni, nehogy kisebb esőerdőt csináljunk a lakásunkból, a végletek ugyanis általában nem túl szerencsések.

3ff10f40bef6eeeb82e875640c22717e.jpg

decorated-spaces-with-plants-20-1-kindesign.jpg

Ha viszont jó ízléssel és körültekintően válogatunk, a viszonylag uncsi helyiségekből is valami sokkal menőbbet varázsolhatunk.

studio_mcgee_our_favorite_plants_how_to_keep_them_alive-2.jpeg

main_original_640x0c-3.jpg

Ha lusták vagyunk, érdemes utána nézni, mely növények igénylik a legkevesebb törődést vagy tűrik el a természetes fény hiányát hosszabb távon.

decorated-spaces-with-plants-09-1-kindesign.jpg

decorated-spaces-with-plants-11-1-kindesign.jpg

fiddle-leaf.jpg

studio_mcgee_our_favorite_plants_how_to_keep_them_alive.jpeg

Próbálkozni viszont mindenképpen érdemes, hiszen könnyen lehet, hogy csupán ez az egy dolog az, ami hiányzik a lakásból ahhoz, hogy több időt töltsünk otthon.

süti beállítások módosítása