Menő budapesti lakások - Napfényes rózsadombi

szucsadam 2018 február 05.

Enikő és férje, Balázs mára már gyakorlott és ügyes lakásfelújítók lettek: nemrég Nagyvonalú Pesti néven szerepelt nálunk egy hatalmas lakásuk a Vígszínház mögött, most hasonló stílusban valósítottak meg egy kompaktabb otthont a Rózsadombon.

Ami sok olyan előnyt sorakoztat fel, amire egy rózsadombi lakásnál egyébként nem is számítanál.

Maga az épület egy átlagos, 70-es évekbeli kockaház, kerttel. Az egyik oldalán egy kapu, amivel szemben egy dupla garázs nyílik fel, ahol kényelmesen elfér két autó. Na, ez a körülbelül 30 négyzetméteres garázs rögtön a lakáshoz tartozik, az autóból pedig egy ajtón át először a száraz tárolóhelyiséghez jutunk, majd a lépcsőházba, így télen papucsban is elindulhatunk bárhová autózni.

A lakás a legfelső szinten található, aminek a hátránya, hogy nincs lift, vagyis gyalog kell feljutni, előnye, hogy nincs mellettünk szomszéd, és a lépcsőház itt már természetes fénnyel bőven megvilágított három oldalról (kelet - dél - nyugat, mennyei kombó), és a bejárati ajtó előtt egy senki más által nem használt, kényelmes tér is található.

A lakásba belépve rögtön arcon vág a fény. Balra két helyiséget alakítottak ki, egy franciaágyas hálószobát és egy kisebb, egyszemélyes ággyal felszerelt vendég (gyerek?) szobát. A két szobát egy közös, elég méretes, 8 négyzetméteres erkély köt össze. Tudom, ez télen annyira nem elképzelhető, de tavasztól őszig itt hatalmas reggelizésekre, vacsorákra és italozásokra van lehetőség, a Baba utca csendes, forgalom alig van, a város pedig szinte minden irányban alattunk helyezkedik el. Jöhetnek az “az melyik tévétorony?” kérdések.

Ha érdekel a lakás, ide érdemes ellátogatnod.

A bejárattól jobbra a nappali-étkező-konyha egység, utóbbi félig leválasztva, de azért megtartva a logikai összetartozás érzését. A nappali ablakai kábé kelet felé néznek, így télen a nap első sugarai felmelegítik a teret (Gellért hegyre, Mátyás templomra látunk rá), este pedig a hálószoba ablakán látjuk a lemenő napot.

A lakás dizájnjának központi eleme - bármilyen meglepő - a nappaliban található dohányzóasztal alatti szőnyeg volt. A minta adta az összes többi bútor és kiegészítő színét is, ilyen az, amikor beleszeretsz egy egyszerű kiegészítőbe, és végül egy költeményt raksz össze belőle.

A teljes felújítás magában foglalta a belső nyílászárókat, új víz-, villany- és fűtésrendszert alakítottak ki, új redőnyt, szúnyoghálót szereltek fel, cserélték az összes burkolatot, egyedi, asztalos által készített konyhabútort és beépített szekrényeket helyeztek el.

A lakás egyébként eladó, a négyzetméterára nem magasabb a pesti belvárosinál, ha érdeklődnél iránta, további infókra vágysz vagy megnéznéd, ide érdemes ellátogatnod.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása