Menő Budapesti Lakások: tartós bérletre, de igényesen

szucsadam 2018 április 25.

Ha a lakásunkat azzal a céllal újítjuk fel, hogy aztán tartósan kiadjuk, általában az alacsony költségvetés mellett döntünk. A lakó úgyis egyedi igényekkel érkezik, a lakás élvezetéből, a szépségének látványából nekünk csak egy szumma összeg marad a végére, az amortizáció, amit évek múlva újra kifizethetünk, a helyrehozatalra.

Éppen ezért volt külöleges Böbe megbízása, aki közepes büdzsét határozott meg a lakás teljes átalakítására, új fürdőszobára, bútorokra éééés

a növényekre.

Merthogy az is került a lakásba, albérlőre pedig olyan ritkán szoktak fikuszt bízni, mint szakértőkre macskakövezést. Lantlevelűt főleg. (Egyébként Ildi, a tervezőnk a lelkemre kötötte, hogy milyen ideális szobanövény ez, nagyon hálás és kis igényű fajta, viszont dekoratív, ahogy látjátok.)

A megrendelőnek sok ötlete volt, és mindenképpen világos, fehér alapokra szeretett volna kisebb-nagyobb “színcsomókat”, ebben pedig Ildi és Andris a legjobb partnernek bizonyultak. A másik kritérium volt, hogy gyorsan kell a lakás, így sok az Ikea, itt-ott kiegészítve egy Zara Home-mal (asztal), és egy berber szőnyeg utánzattal. Sokan leszólják az ilyen szőnyeget, mert nem eredetiek, nem kézzel csomózottak és műszállal kevertek, de ebbe a lakásba nem éreztük disszonánsnak. Pont beleillik.

Nekem nagyon tetszik a színek harmóniája, a rímek, és hogy nincs tele a lakás - fér még el motyó -, de tárolóhelyben is gondoltak két emberre. Az alaprajz is izgalmas, főleg hogy a gardrób bejáratát áttették a nappali felé egy tolóajtóval, nagyvonalú, nagylakásos öltözködési hangulatot lehetővé téve.

alaprajz_uta_na.jpg

Ha van egyáltalán öltözködési hangulat, hölgyeim, uraim, segítsetek. Én ma 7:04-kor keltem, és 07:11-kor már három kilométerre voltam az otthonomtól (elaludtam, és a takarítónéni várt rám a buszmegállóban). De elképzelem, hogy egyszer nekem is lesz öltözködési hangulatom, és ha lesz, egy ilyen elhúzhatós gardrób előtt lesz csak igazán.

A teljes felújítás 5 millió forint volt, 100 ezer forint per négyzetméter.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

 

A képeket Tuba Zoltán - kepszerkesztoseg.hu készítette
A falon lévő fotók Molnár Alida munkái.

süti beállítások módosítása