Menő budapesti lakások - A jól belakott menőlakás

szucsadam 2018 május 31.

Elárulok egy nem is annyira nagy titkot: általában akárhol néztek nemrég felújított lakásokról képeket, azok a fotók általában a beköltözés előtt készültek. Sokszor a fotóssal küldik a virágot, meg pár könyvet, hogy ne az üres polcokat mutassák be, sokszor a lakás ilyenkor még hónapokig üresen állnak.

Na, mi most szakítunk ezzel a hagyománnyal.

A megbízó pár lakása már egy éve kész van, én viszont csak most néztem el hozzájuk, hogy lássam, mit alkotott Annabella és Misi. Ennek megfelelően a képek kissé különböznek a megszokott, élére vasalt, sarkos dizájnfotóktól. De most láthatjátok, hogy néz ki egy szép lakás, amikor már élnek is benne.

A lakás Újpest központban van, olyannyira, hogy a főtér egyik határoló épületében járunk. Különös módon itt korábban egy munkásszállás-szerűség volt, a tulajdonos elmesélte, hogy az első bejáráskor, télen, egy 15 fokos lakásba érkezett, ahol egy csomó ágy olt bezsúfolva a szobákba, és az ágyon ülve emberek nagykabátban fagyoskodtak.

A térelrendezés természetesen pocsék volt, legalábbis a mai igényeknek, bár én őszintén szólva nem tartom pillanatnyi hóbortnak a nagy, világos terek szeretetét, ami itt is megvalósul. A bejáraton belépve végigpillanthatunk az előszobán és a teljes nappalin is, kilátással a keleti tájolású nagyablakokra.

Lássuk, milyen volt az alaprajz a felújítás előtt:

meglevo.jpg

Itt pedig utána:

alaprajz_elotte.png

Egy magas, csaknem a plafonig érő, széles átjárón jutunk a nappaliba, sajnos a statikus nem engedett magasabb nyílást, pedig dolgoztak rajta rendesen. A lakás fő helyiségének végül nagyon kellemesek lettek az arányai, jó érzés belépni, főleg a balra található hatalmas könyves-fal miatt. Innen nyílik egyébként a szülői háló.

@expert{{name:"Annabella", title:"tervező", message:"A bejárattól balra (a régi konyha helyén) található a gyerekszoba: elég nagy kihívás volt 8,5 négyzetméteren két gyermek számára kényelmes szobát kialakítani. Az emeletes ágy - dobogóban elrejtett ágy kombinációval sikerült ezt végül megoldanunk. Így maradt hely egy íróasztalnak - sőt a dobogón az egyik tároló helyén a későbbiekben elhelyezhető még egy íróasztal-, ruhásszekrénynek és játékpolcoknak is. A gyerekszobával szemben, a régi cselédszobából, egy kis dolgozószobát alakítottunk ki, amiből a későbbiekben egy apró kamaszszoba is kialakítható, ággyal, szekrénnyel. Az előszoba terén szívesen csökkentettünk volna, hogy további tereket nyerjünk a két kis szobának, de a lakás méretei és arányai ezt nem tették lehetővé. Az előszoba szűkítése nem tett volna jót a térérzetnek, és nehézkessé tette volna a bejárati ajtó körüli mozgásokat.////Szerettünk volna minél több eredeti elemet megtartani a lakásban, például a konyha metlachiját és régi falicsempéjét stb., de ezek sorra áldozatul estek az egyéb felújítási és lakberendezési szempontoknak. Sikerült megmenteni a régi beltéri ajtókat, maradt egy eredeti fa redőny is. A bejárati ajtó rácsát, aminek élénk sárga színe nagy kedvenc lett. Helytakarékosság miatt a szülői háló és a dolgozószoba is tolóajtót kapott, a kétszárnyú tolóajtóhoz az egyik régi ajtó lapjait szabta át az asztalos.////A megbízó pár kedves, vidám és családszerető emberek, gyorsan döntenek és kompromisszumképesek. Egyikük volt a fő kontaktunk, de ő sokszor elutazott a felújítás alatt, és olyankor a másikuk vette át az ügyintézést. Mindig teljesen világos volt, hogy kivel kell közülük egyeztetni, ha az egyikük döntött valamiben, biztosak lehettünk abban, hogy egy hét múlva  az éppen aktuális döntéshozó nem fogja felülbírálni a már megszületett döntést. Így aztán könnyű és jó hangulatú volt a közös munka."}}

A végére pedig egy kép, ami megmutatja, hogy noha biztosan nehéz gyerekekkel belevágni egy felújításba, azért megvannak ennek a tagadhatatlan szépségei is:

img_20160907_113919.jpg

Végül egy sorozat az átalakításról.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Annabella - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása