Hangfalak, amik egy gyönyörű otthon díszeivé válnak

szucsadam 2018 szeptember 05.

Vannak olyan használati tárgyak, amik kinézete nagyjából adott egy lakás tervezésekor. Ilyen mondjuk egy hosszabbító, amiből, ha idővel mégis szükségessé válik, alig találunk elfogadható kinézetű darabot. Ilyen a hangfal is, a felújító tulajdonos saját lieblingje, ami sok esetben inkább adottság, mint változtatható, a lakás képébe biztosan illeszthető darab.

Mi van azonban akkor, ha a tulajdonos úgy dönt, a lakással együtt a hangforrást is update-eli?

Mi csak örülünk neki. Ilyenkor fontos egy olyan darabot találni, ami illik az új lakásba, és hát a gyártók anyagválasztása nem minden esetben üti meg azt a szintet, amit a lakás megérdemelne. De azért már sokkal jobb a helyzet, mint akár egy évtizeddel ezelőtt, sőt a lakberendezőket akár különféle stílusokban is támogató megoldásokkal egyaránt találkozhatunk.

A legnagyobb gyártók közül - és itt nyilván a hangminőség, a népszerűség és a vállalat történelme alapján rendezik sorba a résztvevőket - sokan odafigyelnek, hogy a hangfalaik, hangszóróik között legalább mutatóba legyenek olyanok, amiket a dizájnerek is elkezdenek simogatni.

A Harman Kardon asztali BT hangfala például rögtön zavarba ejt, magára vonzza a tekintetet. TUDOD, hogy ez nem egy centrifuga, és nem is egy csillagkapu, de érzed, hogy valahol a kettő között van. Nem nagyon lehet elképzelni olyan modern lakásbelsőt, amihez ne passzolna.

hk_aura_studio2_hero-1605x1605px.png

A Bowers & Wilkins hasonlóan meghökkentő hangfalánál azt kezded lesni, mikor kezd el mozogni:

gall-full-img_04.jpg

Szintén tőlük egy fehér falak és látszóbeton előtt környezetébe olvadó darab, ami mégis csodaszép:

3_803_slide_1_white.jpg

Egy rusztikus környezetbe egy Marshall láda is remek választás lehet. Emlékeztek még a 66-os utat imitáló lakásunkra?

speakers_small_1150.jpg

Ha azonban eltávolodunk a legnagyobb cégektől, akkor még különösebb, még innovatívabb példányokba futunk bele a kisebb, koncentráltabb készítőknél. Itt vannak például a Bossa hangfalai:

bossa-moonraker-speaker-product-design-cover-840x630.png

Hyeonil Jeong polctartó hangszórója:

aloft-speaker-hyeonil-jeong-6.jpg

Az oslói Permafrost Sodapop nevű hangszórója, amit egy műanyag palackból kell kivenni, és erre ráhelyezni, hogy a basszus teltebb legyen.

permafrost-soda-pop-attaches-to-plastic-bottle-improve-bass-designboom-4.jpg

Vagy az M.1 Blackxblack:

img_1_1509465960_e8dfbecbe23ed7d5a096e259150245a7.jpg

Nem, nem a lámpa az. A lámpa alatti asztal a hangfal.

A két világ találkozása valahol a Bang & Olufsen a számomra. Az ő hangfalaira rápillantva azt gondolom, na, egy elszánt, feltörekvő stúdió termékei. Aztán kiderül, hogy ez bizony mainstream:

bang-olufsen-harmonies-collection-speakers-designboom08.jpg

Van Budapesten egy Bang & Olufsen bemutatóterem, ami egyben egy újhullámos kávézó. A Bálna Budapest oldalában lehet elkortyolni egy remek kávét, miközben nyomogatjuk, próbálgatjuk, meg is hallgathatjuk a cég termékeit. Köztük a fenti hangfalat, aminek a hangzása is elképesztő. Hosszabb leírás a helyről az Egy nap a városban blogon.

Mert hangfalat venni lehet kinézet alapján, csak nem érdemes. Ha megtetszik valamelyik, menjünk el egy bemutatóterembe, hallgassuk meg, és úgy döntsünk. Persze ahogy a legtöbb dolognál, úgy itt is érvényes lehet a “meglátni és beleszeretni” élmény, szóval ha nagyon tetszik a cucc, már eleve pozitív előítéletekkel nézzük meg a tudását. És ha nem vagyunk audiofiek, akkor nem is feltétlenül halljuk majd a különbséget olyan óriásinak.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha lakást vennél, itt találod a garantáltan menő lakásokat. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása