Menő budapesti lakások - A váratlan panoráma és a váratlan vécécsésze esete

szucsadam 2018 október 16.

A lakás elég jó helyen van, a Mártonhegyen. A társasház maga nem egy szépség, a 60-as években épült, kompakt, alacsony belmagasság, praktikum. Ebben a házban szeretett volna Judit és Szabolcs egy valamennyire a nagypolgári hangulatot is visszaadó, de azért modern beütésű lakást.

A segítséget nyújtó tervező Nilla volt, aki végül csak egy alapkoncepciót tett le az asztalra, amit a tulajdonosok dolgoztak ki részleteiben. Misi pedig mindennek megszervezte a megvalósulását.

A lakás eredetileg a nagyszülőké volt. Sok-sok ajtó - vagy hetet kidobtak az átalakítás során -, apró helyiségek szabdalták szét az egyébként sem óriási alapterületet. Ha több gyerek van, nyilván kellett három szoba, és akkor még a konyha - étkező - nappali hármas is kitett legalább kettő, de inkább három helyiséget.

img_0224.jpg

Judit és Szabolcs áthelyezte a konyhát, egybenyitotta a régi konyha helyére kerülő étkezővel, majd a másik irányba összenyitotta a nappalival, aminek a végén, ó atyám:

img_0215.jpg

Fantasztikus panoráma.A fotó nem adja vissza, legfeljebb ha csalunk, és úgy mutatjuk, ahogy az agyunk látja:

img_0215_1.jpg

Vagy így (ez nem módosított):

dsc03045.JPG

És így a lakás 80 százalékán állva érvezhető a kilátás, hiszen a hálószoba is ugyanerre néz. Csak a vécét és a fürdőt nem tudták nagyobbra varázsolni, de ezt a kompromisszumot felvállalták azért, hogy egy kényelmes és remek elrendezésű nappalis-kétszobás lakást készítsenek elő. (Eleinte vékony alumínium ablaktokot szerettek volna, de aztán a műanyag maradt, mint az építkezések növekvő költségeire választott kompromisszum).

A nappaliban látható (print) festmény-patchwork szándékos, korábban egy nagy, meghatározó kép került a kanapé fölé, de ezt nem érezték magukénak. A polgári érzés jobban kijött így, és noha a végeredmény nem annyira letisztult, nagyon bájos lett. És nem is kell folyton a letisztultságot keresni mindenhol, az otthonunk legyen annyira izgalmas, amennyire mi szeretjük.

img_0212.jpg

img_0213.jpg

Itt van néhány előtte-utána kép:

img_0372_1.JPG

img_2137.JPG

img_0218.jpg

img_2138.JPG

img_0219.jpg

img_0368.JPG

123.jpg

Valamint egy különlegesebb fényeket adó, reggeli napszakban:

img_4287.JPG

img_4475.jpg

@expert{{name:"Misi", title:"belsőépítész és lakberendező", message:"Hatalmas öröm volt Judittal és Szabolccsal dolgozni, ők igazán a legjobb megrendelőink között vannak. Konstruktívak, korrektek, és megértik, hogy nehézségekbe ütközhetünk, és ezeket együtt kell megoldanunk. Nagyon jó volt velük dolgozni.////A háznak sajnos volt egy sajátságos tulajdonsága: a 60-as években úgy érezték a statikusok, hogy itt az ideje elhagyni a jól bevált sémákat, és úttörőként kitalálni egészen új megoldásokat a ház tartószerkezetében. Így, míg a századfordulós építészettel, meg a poroszsüveg boltozatokkal semmi probléma nincs, az ilyen épületeknél a mai statikusok is csak a fejüket vakarják, hogy jááááj, most megint mit találtak ki ennél. Itt is voltak ebből problémák.////Különlegesség a vécében található csésze, ami egyben egy elszívó is: magában a kerámiatestben található a levegőelszívás is, így nem kell külön elszívót kialakítani, és az egész sokkal kompaktabb, kényelmesebb. Mondanom sem kell, a gépészek még nem szereltek be ilyet, nem is nagyon sikerült nekik: az elszívó a vizet is kiszippantotta rendszeresen a levegővel együtt. Így megint megesett, ami időnként az Én Menő Lakásom építkezéseinél: magam öltöztem be munkásruhába, és egy délután összeraktam a cuccot."}}</p>

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha lakást vennél, itt találod a garantáltan menő lakásokat. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása