Ha van középpontja Budapestnek, ez a csodás lakás épp ott van

szucsadam 2019 február 12.

Lehet vitatkozni arról, hogy hol van Budapest közepe, hogy földrajzilag a Népligetnél, logisztikailag a Clark Ádám térnél, de az biztos, hogy a városlakók fejében éppen itt. Ahogy az Anker palota lábánál állunk, és előttünk áll a lehetőség, hogy a Múzeum körúton a vásárcsarnokba vagy a Lánchíd felé, Budára sétáljunk, hogy a Nyugati pályaudvar a cél vagy az Andrássy úton a Városliget; minden épp ugyanolyan közel van, vagy legalábbis ugyanolyan közelinek tűnik. És ha körbenézünk, ez a sok-sok útvonal mind látható, a lábaink előtt hever.

Milyen lehet itt élni? Fogalmam sincs, de valaki nemsokára megtudja. És ide fog hazatérni:

Enikő, akinek a munkáit már többször bemutattuk itt a blogon, egy új lakással készült el. Tudni kell róla, hogy odafigyel a minőségre, maga irányítja a teljes felújítási munkálatokat, és nagyon alapos. Alapvetően a lakás, amihez hozzáfogott, jó adottságokkal bírt: 120 négyzetméter, jó elosztás, a fő lakrész egy téglalap alakú hatalmas, háromfelé osztott tér, amihez hozzákapcsolódik egy tágas konyha-előtér, és még egy szoba és egy vendég wc is elfért itt. Izgalmas:

ke_pernyo_foto_2019-02-11_13_14_24.png

Ahogy látjátok, a lakás egy-kétgyerekes családoknak is megfelelő, de alapvetően nagyvonalúan bántak a térrel. Összesen két hagyományos hálószoba fért be - az egyik óriási -, plusz még egy kis szoba a bejárat mellett. Ez lehet dolgozószoba, játékszoba, moziszoba, de ki lehet alakítani itt egy kisgyereknek is egy kis saját életteret.

0037.JPG

Végül több fürdőszoba van a lakásban, mint háló: összesen három fürdő és négy wc. Meg tudom erősíteni, hogy egy lakás kényelmének alapvető feltétele, hogy minél több legyen ezekből a helyiségekből, de ilyen vizesblokk-gazdagságról álmondni sem tudtam eddig. Tökéletes.

0097.JPG

A lakás központ eleme a hatalmas, 32 négyzetméteres nappali-étkező, itt zajlik majd az itt lakók élete az idő nagy részében:

0049.JPG

Nagyon különleges, hogy noha egy eleve tágas előtérbe lépünk, amihez a konyha fal nélkül kapcsolódik, ellátunk még ennél is tovább, egészen a nappalin át a lakás másik végébe. Ez a belépéskor rögtön egy több mint 12 méteres látványt nyújt, elképesztő, ahogy a végtelen (Erzsébet és Városház) terek világából bebújsz először az Anker köz meghittségébe, majd ismét megnyílik a tér a lakásba lépve. Tovább erősíti a jelenséget, hogy ugyan a fő ablakok az Anker közre néznek, azért a kilátás túlmutat a barátságos kis utcácskán:

0146.JPG

Az egyik hálóban a térkezelés részeként egy másik különleges megoldást láthatunk: az itteni fürdőszoba üvegfallal van csak elválasztva a hálórésztől. A konyha mellett egy gyorsreggeliző-kávézó pultot találunk. Ha komolyabb étkezésre vágyunk, a nappali felé megyünk. Ez a pult azonban másra is használható: mivel a sütő és mikró ide került - sok más tárolóval együtt -, ezért felfogható a be- és kitárazott ételek átmeneti pufferének is, tehát innen kerülnek be és ki a tálak, ez nem a másik, mosogatót és sütőlapot tartalmazó pulton foglalja a helyet.

A beltéri kétszárnyú ajtókat megtartották és felújították: általában mi is erre biztatunk mindenkit, aki ilyen belvárosi lakásokhoz nyúl. Ugyanígy eredeti maradt a nappali stukkós mennyezete, aminek a végleges szürke színe izgalmas ízt ad a térnek. Minden más új.

A lakás egyébként eladó, az elhelyezkedése és kialakítása révén elég határozott árazással, 180 millió forintért A lakás ára módosult 169 millióra. Akit érdekelnek a részletek, itt tud meg több információt, és persze láthat még több képet!

fotók: Csondor Ágnes

süti beállítások módosítása