Ilyen, amikor el is választunk egymástól két teret, meg nem is

Andris és Ildi 2020 október 27.

A “király új ruhája” inspirálta megoldásokat sok helyen érdemes bevetni: amikor egy lakásban választanunk kell, hogy elválasztunk-e két teret egymástól, vagy egybenyitva hagyjuk őket, sokszor egyik sem tűnik jó választásnak. Egy fal útját állja a fénynek, az egybenyitott terek azonban összekapcsolhatnak egymástól különválasztani vágyott funkciókat, és a loft-érzés megsemmisíti a megrendelő kuckó-érzés iránti vágyát.

Van szerencsére egy köztes út: amikor van is fal, meg nincs is fal. A fényt átereszti, de logikailag elválaszt, a lakás látványát pedig feldobja. Mi is éltünk egy kislakásban ezzel a megoldással.

Nagyon szeretjük, amikor egy megrendelő figyelembe veszi a lakás múltját akkor, amikor kialakítja annak az új kinézetét. Ez megnyilvánulhat az eredeti, megmenthető részletek megtartásában, vagy, mint ebben az esetben, az előző tulajdonosokra való direkt reflexiókban. Ez a lakás ugyanis egy szerelmi fészek volt korábban: tulajdonosa áthívott magához egy asztalost, hogy az otthona bútorait elkészítse, de ebből a felújításból végül több lett. Egymásba szerettek, és ez lett közös otthonuk.

A mostani tulajdonos szerette volna a lakásban rejlő jó érzéseket megőrizni, a boldog fészek jelleget. Szeretett volna sok fát behozni és a kuckós , természetes érzetet visszaemelni, sőt fokozni azt rusztikus elemekkel a letisztult dizájn mellett. Az első tervek során még csak ötleteltünk, egy vízszintes és függőleges lamellarendszert dobtunk be ötletként, de erre azt a választ kaptuk: "még átgondolom".

doha_ny_lamella_k_elso_terv_1.jpg

Éreztük, hogy a tulajdonos itt még nem esett szerelembe, kerestünk tovább. Ezzel egy időben tőle is érkezett egy inspirációs kép, mire vágyik, és végül mindenki örömére megszületett a végleges verzió. 

Ami végül meg is valósult (nem végleges állapot):

120818521_529188954599429_1503284358966676508_n_1.JPG

120890081_3745640332122134_7644694046595112384_n_1.JPG

20201006_122656_1.jpg

Előtte-utána képek (a lakás még nincs kész állapotban):

elotteutana2.jpeg

elotteutana1.jpeg

@expert{{name:"Misi", title:"építésszervező", message:"A lamellák és a keret duplungolt 18-as furnéros bútorlapból készültek, amik oldalát ugyanúgy furnérral takarták el, hogy a duplungolás ne látszódjon. Fontos szempont volt természetesen, hogy a fa ne csavarodjon, így tömörfa csak úgy jöhetett volna szóba, ha hossztoldott frízből építi az asztalos, ahogy az faablakok esetében láthatjuk. Tömörfa gerendák vagy tömbösített fa nem jó, azok a beépítés után mozognak, és megszűnik a párhuzamosság. Ráadásul ezek a megoldások mind drágábbak, mint a bútorlap, aminél azonban az árért cserébe ott a kockázat, hogy valamennyi idő után mégiscsak elmozdulhatnak (ezt a kockázatot a tulajdonos felvállalta). Egyelőre nagyon stabil a szerkezet, reméljük, így is marad."}}

A lamellák a lakásban végül 770 ezer forintba kerültek, de szerintünk megérte, mert rendkívül egyedi jelleget, karaktert ad az otthonnak. A lakás hamarosan elkészül, berendezzük, és érkeznek a jó minőségű fotók.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol rengeteg képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Ha tanácsadás kell, vagy csak az építkezésben szakértő segítség, akkor is bátran fordulj hozzánk.

süti beállítások módosítása