Egy lakás, amiben én is boldogan éltem volna 20 évesen

Tekla F 2022 február 06.

Ezt a lakást a megbízóim felújítva vették, de teljesen üresen. Persze-persze, egy friss felújítás terhet vesz le a vevő válláról, de fontos tudni, hogy ilyenkor igazodni kell bizonyos adottságokhoz. Akárki újítja fel előttünk a megvásárolt lakást, mégiscsak terveznie kellett minimálisan, a víz- és az elektromos kiállások helye is képes megkötni a beköltözők kezeit. Vagy vésünk újra (NEEEE!!!), vagy falon kívül oldjuk meg, ha nem jó.

(Falon kívül oldottuk meg. Mindenki megnyugodhat.)

21_2.jpg

20_4.jpg

Mivel a lakásban egy fiatal lány él majd, így a stílust a bohém-etnic irányba céloztuk. Imádok vele dolgozni, mert én is szívesen éltem volna ebben a lakásban, amikor húsz éves voltam. Olyan, mintha magamnak tervezném.

A lakásban egy nem túl jó arányokkal bíró, hosszúkás szoba is található. Ide kellett elférnie egy étkezőnek, egy dolgozósaroknak és a nappalinak is. Na, itt két trükköt vetettünk be egyszerre.

11_4.jpg

10_6.jpg

Az egyik, hogy az étkezőt, ami a bejárathoz került, más színűre festjük, ezzel logikailag leválasztjuk a szobáról. A másik, hogy a két szín találkozásához körbe lécekkel egy „keretet” illesztünk a falra, ami alá elférnek kábelek. Így megoldottuk a problémát, hogy a tévékiállás eredetileg elég rossz helyen volt a szobában. És nem kellett vésni, hurrá!

A dolgozósarok az ablakhoz került, itt igény volt, hogy világos helyen legyen. Az ebédlőasztal kicsi, de kinyitható 120-asra, így alkalmanként nagyobb társaságot is vendégül láthat a tulajdonos. 

31_1.jpg

Lássuk a hálót. A lámpakiállás itt sem volt megfelelő, szerettük volna, hogy két olvasólámpa legyen, amik külön kapcsolhatóak. Ezt így tudjuk megoldani:

51.jpg

41.jpg

40.jpg

A konyhában is volt kihívás bőven. Itt az előző felújítást végzők elfelejtették betervezni a hűtőszekrényt, ami a kis méretek miatt egyébként is hatalmas kihívás. Az egyetlen hely, ami adta magát, a képen látható, de ide egy hagyományos hűtő nem lett volna megfelelő. Végül egy olyat választottunk, aminek kicsi a mélysége, így nem szűkíti össze nagyon a közlekedőt. A másik oldalon pedig az amúgy is térfoglaló falkiállást kiegészítjük a hűtő mélységére, itt polcok kapnak majd helyet.

61.jpg

60.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

71.jpg

Amint elkészül a lakás, fotókkal is jelentkezünk.

untitled.jpg

Tekla az Én Menő Lakásom tervezője. Keress minket, ha neked is van felújításra váró lakásod, és szeretnél átverések nélkül, tisztán együtt dolgozni valódi szakemberekkel. Mi máshogy dolgozunk, mint a piac legtöbb szereplője, mert azt gondoljuk, hogy így érdemes.

süti beállítások módosítása