Sablonos újépítésűből izgalmas álomlakás

Tekla F 2023 január 12.

Ez a lakás jó példája annak, hogy mit lehet kihozni a tömegesen épülő új lakóházak átgondolatlanul és elszabottan kialakított alaprajzaiból. 

10a.jpg

10_8.jpg

1_19.jpg

13_6.jpg

9a.jpg

A tulajdonos azzal keresett meg, hogy szeretné a segítségemet kérni abban, hogy a be nem rendezett, újonnan vásárolt lakását, otthonává alakítsuk. A falak helyzete, az elektromos kiállások, vizes blokkok, burkolatok adottak voltak.

Ausztriából hazajáró családnak terveztünk egy kiskörei álomházat

szucsadam 2022 november 21.

A ház tulajdonosai imádják a Tisza-tavat, látták, micsoda biciklis paradicsom ez a környék, és szerettek volna itt egy vendégházat kialakítani - egyrészt nyilván a vendégeknek, másrészt kicsit talán maguknak is. Bár Ausztriában élnek, gyakran látogatnak haza, szeretnének a természet szépségeiben gyönyörködni, illetve ugyanezt szeretnék megmutatni másoknak is.

Különböző hangulatú szobákat szerettek volna, illetve egy közös konyhát és étkezőt. Csak stylingot kértek, vagyis gyorsan kellett látványos változásokat elérni, ami Ildinek és Andrisnak nagyon jól megy. Nyilván szeretnek ők is belemélyedni egy munkába, de a home staging ugyanilyen jól áll nekik.

Végül a három különböző hangulatú szobát kék, zöld és színes nevekkel illettük a végére, a benne található, uralkodó színek miatt.

Ez a kék:

_pix0003.jpg

_pix0065.jpg

_pix0038.jpg

_pix0111.jpg

_pix0118.jpg

A zöld:

_pix0111.jpg

_pix0183.jpg

_pix0224.jpg

_pix0316.jpg

És a színes: 

_pix9717.jpg

_pix9931.jpg

_pix9908.jpg

_pix9842.jpg

_pix9976.jpg

_pix9818.jpg

Az étkező és konyha:

_pix0429.jpg

_pix0464.jpg

_pix0524.jpg

_pix0434.jpg

_pix0512.jpg

_pix0514.jpg

Valamint egy emeleti társalgó:

_pix0329.jpg

_pix0354.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket, előtte-utána fotókkal is.

A kék szobában festett a fal, a másik kettőbe tapétát rendeltünk. Mivel igény volt egyes bútorok megtartására, így a bőrhatású kanapé a kék szobában és a színes szobában a két fotel nem új beszerzés, minden mást úgy választottunk meg, hogy passzoljanak a környezetbe.

A fürdőszobákban érhető tetten a legnagyobb, egységnyi forintra vetített változás. Itt a szaniterek maradtak, sőt a csempe is, amit lefestettek a tulajdonosok. Nem mondjuk, hogy mindenhol javasoljuk ezt a megoldást, de ha szorít az idő, és le akarjuk faragni a költségeket, ez lehet egy út.

_pix0549.jpg

_pix0612.jpg

_pix0624.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

Hogyan lesz egy másfél négyzetméteres lyukból egy fantasztikus fürdőszoba?

Tekla F 2022 október 11.

Tervezőnk, Tekla most alakítja ki a saját otthonát, amiről korábban már írtunk. Közben épül a ház, és elkészült a fürdőszoba is, ami talán a legizgalmasabb átalakuláson megy át az egész házban. Ebben a posztban lépésről lépésre végigkövethetitek a munkafolyamatokat, vele együtt átélhetitek a felújítás tulajdonosi lelkivilágát (ami mindig így alakul) - csüggedés, csüggedés, csüggedés, szívdobogás, öröm. Van tovább is, de arról később... Az alábbiakban Tekla posztját olvashatjátok, erről a fürdőről:

3a.jpg

Mikor megvettük a házat, a fürdőszoba 1,5 négyzetméteres volt, a zuhany olaszosan, az egész fürdőt kitöltötte. Szerettem volna, ha a fürdőszoba kertkapcsolatos, így a lakáson belüli helyzetén nem akartam változtatni.

Eredeti és tervezett alaprajz:

alapr.png

A hellyel spórolni kellett, így a használhatósági követelményeknek megfelelő minimális méreteket vettem figyelembe a fürdő hosszának meghatározásakor, ami az alábbi módon alakult: 80 cm a zuhanynak, 80 cm a WC-nek, 60 cm a mosdónak és 5 cm biztonsági ráhagyás. 

A zuhanyból nyíló ajtó egyenesen a kertbe vezet, ennek praktikus okai, hogy a kutya egyből mehet a zuhanyba, mielőtt sáros lábbal végig trappol a lakáson. Illetve nyáron, egy kinti zuhany élményét idézve, akár nyitott ajtónál is lehet zuhanyozni például napozás közben.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

A törölközőszárító a zuhanyszettel szemközti falra került, itt már elég messze van ahhoz, hogy ne menjen a törölközőkre a víz. A vízóra a wc fölé került, mert mindenképp szerettem volna eltakarni, így ide egy polcot terveztem, amire raktam egy képet, hogy ne látszódjon a szervizajtó.

A tervezés után elkészítettem a látványterveket is a fürdőhöz.

1_3.png

Ezután végre belekezdtünk a felújításba.

A bejárati ajtót átraktuk a ház másik oldalára és a falnyílást befalaztuk.

2_2.png

A fürdő eredeti falát kivertük és kibővítettük. 

Mikor leszedtük a régi álmennyezetet, lejött vele együtt a stukatúra is, és rádöbbentünk, hogy a konyha és a fürdőszoba fölött a födém szerkezete elkorhadt pallókból és faágakból van összetákolva. Ez a része a háznak utólagosan lett hozzátoldva valamikor a 60-as években, úgy látszik elég alacsony költségvetésből.

3_1.png

Azt hiszem ez volt a lelki mélypontja a felújításnak, de nem adtuk fel, leszedtük a nádszőnyeget a plafonról, borzasztó munka volt, közben hullott a por az arcunka és majdnem megfulladtunk, így elengedhetetlen volt a speciális védőfelszerelés.

5_16.jpg

Miután végeztünk, egy ács megerősítette és helyrepofozta a födémet. Felkerült az álmennyezet tartóprofilja is. Megvolt a víz- és villanyszerelés, már csak a falakat kellett valahogy kiegyenesíteni.

6_20.jpg

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásnak a gipszkarton tűnt, így egy nap alatt csodaszép egyenes falaink lettek.

received_935396957154696.jpeg

Mikor ezzel megvoltak, befejezték az álmennyezetet, felkerült egy réteg festék és jöhetett a burkolás.

7_10.jpg

Itt éreztük először, hogy egyszer talán be fogunk tudni költözni.

És végül elkészült a fürdőszobánk!

112.jpg

111.jpg

114.jpg

115.jpg

113.jpg

Egyébként ő nem örül annyira a kertből megoldható közvetlen fürdési lehetőségnek, mint én:

121.jpg

 

Kezdet, látványterv és végül a megvalósult fürdőszoba:

222.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Tekla - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

Nyertest hirdetünk a MagNet Bankkal közös jótékonysági akciónkban

szucsadam 2022 szeptember 14.

Július végén hirdettük meg, hogy a MagNet Bankkal közösen jótékonysági akciót hirdetünk. Ebben az volt az érdekes, hogy az egész ügy nem is ennek indult, de egyszerűen ahogy haladtak a tárgyalások, a MagNet és az Én Menő Lakásom csapata is valahogy ebben látta a legjobb közös munkát. Segíteni másoknak.

Azóta rengeteg minden történt. Először is sokan jelentkeztek emailben, leírva azt, hogy milyen módon tudnánk jól elkölteni náluk ötmillió forintot. Csaba videója alatt is sokan kommenteltek, tippeket adva nekünk olyan szervezetekre, ahol a pénzhiány miatt esetleg épp egy ilyen segítség jönne jól. Végül egy 23 nevezőből álló listát néztünk át, és vizsgáltuk meg minden esetben, hogy hol lehet optimális a mi megjelenésünk.

A szavazatok alapján kialakult egy shortlist. Ebben a Hungária Általános Iskola és Kollégium hálószobái, a BMSZKI Rákosszeg park Családok Átmeneti Otthona, a dél-pesti régió hátrányos helyzetű gyerekeivel foglakozó Kompánia és a a feleslegessé vált értékek megfelelő helyre szállításával foglalkozó Adománytaxi is szerepelt. Bármelyiküknek szívesen segítettünk volna, ahogy a teljes lista valamennyi nevezője megérdemelné, hogy több pénzből gazdálkodva többet segíthessenek. Mégis kellett egy nyertes.

Végül arra jutottunk, hogy a nyertes a

BMSZKI Rákosszeg park Családok Átmeneti Otthona,

ahol egy használaton kívüli alagsori helyiségből varázsolunk valami olyat, ahol a családok otthonosabban érezhetik magukat életük egy olyan szakaszában, amikor minden segítségre szükségük van.

Ezenkívül kiderült, hogy a jótékonyság nagyon is ragadós. A projekt hírére több felajánlás is érkezett a felhasznált anyagokra és médiaeszközökre, valamint a kivitelezők közül is többen jelezték, hogy nem fogadnak el munkadíjat. 

magnet_logo_copy.png

Nemsokára jelentkezünk a részletekkel, egyúttal köszönjük a MagNet banknak, hogy beindította ezt a folyamatot, nagylelkű ajánlatuk dominóhatást indított el. A bank KAP programjában egyébként mindenkinek lesz lehetősége segíteni, aki most kimarad :)

Két hét alatt álmodtunk luxusszállodai lakosztályt ebből a kislakásból

szucsadam 2022 augusztus 03.

István egy 2015-ben már felújított, Airbnb-n kiadott lakásához hívott minket. A lakást kis büdzséből újították fel az öröklés után, és a bérbeadós oldalon sokszor „cozy” jelzővel illették a szállást, ami felér egy udvarias bírálattal. Valami legyen nagyszerű, semmint cozy, ugye. A cél: olyan legyen, mintha egy elegáns hotelben lennénk.

Nézzétek csak, ilyen lett:

_pix9179.jpg

És ilyen volt:

vvvletoltes.png

István azt a cikket olvasta az oldalon, amiben egy lakás élhető tereinek megnöveléséről írtunk. Arról, hogy miként lehet érzetre sokkal nagyobb a kis lakásunk, és miért érdemes ehhez szakértő segítséget hívni, és nem mindenből kicsit bepakolni. És a sok rózsadombi villára szakosodott belsőépítész mellett kihívott minket is, és végül megrendelte a terveket Ilditől és Andristól. 

A tervek elkészítése a kezdést követően két héten belül megvolt. Ez annak köszönhető, hogy István változtatás nélkül elfogadta a javaslatainkat.

_pix9276.jpg

_pix9211.jpg

_pix9140.jpg

_pix9329.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

A falon látható léces megoldástól, és a visszafogott, elegáns színektől a hálószoba olyan lett, mintha az idők kezdete óta itt és így állna, várva az itt lakókra. Itt sok bútor megmaradt a régi lakásból, ahogy menet közben szűkült a büdzsé, és a betervezett bútoroknak csak egy részét vásárolta meg a tulajdonos (eredetileg egy jóval nagyobb méretű, fekete-fehér képet, magas, kárpitozott fejtámlájú ágyat, új éjjeliszekrényeket terveztünk a hálószobába). De így is eléggé szembetűnő a változás. Semmi cozy!

A panelek a folyosón is folytatódnak, ezzel pedig az egész lakáson végiggyűrűzik az elegancia, amit egy karakteres padló tesz még feltűnőbbé. 

_pix9455.jpg

_pix9466.jpg

Az üveges gardróbajtók növelik a teret és a fényt, és végül belépünk ide:

_pix9429.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg. A lakásról több előtte-utána képet találhattok majd a következő hetekben.

A méregzöld konyha ötletét a tulajdonos szerencsére szintén azonnal elfogadta, ehhez egy bécsi IKEA-kört tettünk pluszban, de ezzel szerintünk egy nagyon szép hangsúlyt kapott ez a korábban kissé elhanyagolt helyiség.

Ilyen volt:

vvv13.jpg

István tudta, hogy velünk szeretne dolgozni, és tudta, mire vagyunk képesek. Részletesen elmondta, hogy mit szeretne, és közösen meghatároztuk a tervezés irányait. Amint azonban már ezt kiválasztottuk, szabad kezet kaptunk: István bízott abban, hogy a végeredmény csodás lesz. Könnyű volt vele dolgozni, és ez meg is látszott a folymaat időigényén: sokkal gyorsabban megkaphatták a kivitelezők a rajzokat, ami alapján dolgozhattak, a végeredmény pedig egy koherens, letisztult, szép lakás lett.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

"utána" fotók: Molnár Alida

Jótékony akciót hirdet a MagNet Bank + Az Én Menő Lakásom, és a te segítséged is kell

szucsadam 2022 július 20.

Még tavaly kezdtünk el tárgyalni a MagNet bankkal, aki megkeresett minket, hogy csináljunk együtt valami jót. Amióta blogolunk, vagyis kábé tizenöt éve a MagNet bankhoz kötődő együttműködések mindig jók voltak, rögtön rábólintottunk, és elkezdtünk együtt gondolkozni.

Először abban maradtunk, hogy Az Én Menő Lakásom csapata tervezzen egy kisebb helyiséget, közösségi teret, szobát, kórtermet - a sor végtelen hosszan folytatható - egy arra rászoruló, fontos társadalmi munkát végző intézménynek, ők pedig kifizetik a tervezés díját. Korábban már írtunk arról, hogy a csapat mennyire szeret együtt dolgozni egy téren, amikor mindenki beleadja a saját ötleteit, és a végeredményben valahol mindenki benne van, így pedig a közös egység öröme érződik a művön. Legutóbb Csaba stúdióját hozta össze ilyen együttműködés keretében a csapat, ebből:

2_1.png

Ezt hoztuk létre:

2_16.jpg

Mi viszont arra gondoltunk, hogy lemondunk erről a megbízási díjról, hogy ne csak tervek legyenek, hanem meg is valósulhasson valami látványos!

Figyeljetek, látjátok a jótékonysági pingpongot? A MagNet Bank mindig is nagyon jó partner volt az ilyesmikben, ezért visszaütötte a labdát: megköszönték, és további támogatással toldották meg az eredeti összeget, így most már 5 millió forint áll a rendelkezésre. A tervezés, valamint a kivitelezés szervezése, tehát a mi részünk ebben a projektben ingyenes, a fenti összeg a szakmunkások anyag- és munkadíja lenne. 

Soknak tűnik, pedig ez körülbelül egy 50-80 négyzetméteres helyiség felújítására, kicsinosítására, menősítésére elég, és akkor is csak úgy, ha a szakik vagy építőipari vállalkozók is nagyon jó fejek lesznek.

Szóval.

Segítsetek megtalálni a megfelelő helyet, olyat keresünk, ami:

- valamilyen jó ügyet szolgáló intézménynek kell

- ez lehet egészségügy, oktatás, felzárkóztatás, bármilyen segítség

- a csapat részéről előnyben a gyerekekkel foglalkozó intézmények

- olyanok, amelyek valóban rászorulnak a segítségre

A tér lehet:

- közösségi szoba 

- játszószoba 

- váró 

- hálószoba 

- stb.

Egy, maximum két helyiség, főként Budapest és környéke, de megvizsgáljuk a vidéki lehetőségeket is, hátha ott is tudunk találni segítőket, szóval nincs kizárva.

A támogató, a MagNet Bank is jelöl majd három helyet, és végül a csapat fog választani mindebből egyet, egy olyat, ahol a legnagyobb változást tudjuk elérni a rendelkezésre álló lehetőségekből.

Na? Segítetek? Írjatok levelet az info kukac menolakasom.hu email-címre, a tárgy pedig legyen JÓTÉKONYSÁG. Egy hétig gyűjtjük az ötleteket.

Hivalkodó giccs vagy ízléses luxus? Drága lakást terveztünk a Bazilikánál

szucsadam 2022 április 09.

A lélegzetelállító luxus sok esetben öncélú és ízléstelen, mert a hivalkodás a célja. Másokra figyel, nem a luxus tulajdonosára, hiszen a luxus tulajdonosa bizonytalan saját magában, és visszajelzést vár másoktól.

Elismerést.

Drága dolgokat mindenki tud vásárolni, az nem nagy kunszt. Gyönyörű dolgokat vásárolni abból a célból, hogy a saját belső világunk kiterjesztésévé változtassák a lakásunkat: na az a nehezebb dió.

255460609_282072970512679_4433648496530167386_n.jpg

255184721_437080987864403_431027080986389493_n.jpg

256330473_471750954323554_8723138341029131411_n.jpg

Amikor megkerestek minket, hogy tervezzünk meg egy hosszú és keskeny alaprajzú lakást a Bazilika közelében, egy Ybl Miklós által tervezett épületben úgy, hogy hosszú távú kiadásra is alkalmas legyen, a célcsoportunk a banknegyed külföldi tisztviselői, éreztük, hogy ennél a munkánál nem az olcsón beszerezhető bútorok játszák majd a főszerepet.

A térrendezés, faldöntögetés után ennek megfelelően válogattunk a burkolatok és bútorok között, nem is beszélve a kortárs festményekről. Így lehetett, hogy rátaláltunk egy gyönyörű cserépkályhára, ami a valóságban még puritánabb volt…

256337130_316400030302966_8602233810445992375_n.jpg

256218685_363625438892792_3964766946996677950_n.jpg

…vagy épp a tojás alakú muránói lámpára, ami egy különleges eljárással készül, és a lélegzetelállításnak azt a finom és szépségben gyönyörködtető fajtáját valósítja meg, ami nem a vastag pénztárca reklámozásáról szól.

256675227_436318841175276_5216763951423843431_n.jpg

258382186_943453679603200_6069881013202169123_n.jpg

A 3D-s terveken látható csaknem minden bútordarab kapható kereskedelmi forgalomban, az íróasztal mondjuk pont egyedi darab lett volna.

257460367_276276594512386_7481360190780704218_n.jpg

Eszter, a lakás tervezője sokat gondolkozott a hálószobába szánt falképen. A kereskedelmi forgalomban kapható tapéták nem voltak megfelelőek, túl ismert vagy snassz képeket kínáltak, ráadásul csak növényeket ábrázoló képeket is kihúztuk a listáról, mert azok a képek gyorsan "kiürülnek", ha nincs rajtuk központi téma. Végül a nagy németalföldi múzeumok webszájtjainak köszönhetően találtunk rá a hatalmas felbontású, jól printelhető és jogdíjmentes letölthető képre, amik ekkora nyomtatásban is jól mutatnak, ráadásul témájuk, koncepciójuk is van. A királyi falkavadászat véresebb jeleneteit azért Eszter leretusálta a képről.

Egerek lakta tetőtérből - álomműterem hálóval

Tekla F 2022 március 02.

teto15.jpg

A legutóbb bemutatott terveinken láthattátok, hogyan kel életre nemsokára egy régi, lelakott, rossz elosztású lakóház. Egyetlen helyiség maradt ki abból a posztból, a tetőtér. Azért nem akkor írtam róla, mert ennek a munkának érdemes külön figyelmet szentelni. A tetőteret ugyanis ebben az épületben semmire sem használták.

Ami nagy hiba, de nem okoljuk az előző tulajdonosokat. Azt a tetőteret meglátva én sem gondoltam volna, hogy bármire jó lehet.

A tetőcserepek hiányosak voltak, a téglák között itt-ott becsillant a napfény. A tetődeszkákra szigetelésként földet hordtak, nagyon sok földet, ami ugyancsak nem a lakhatást szolgálta. 

teto1.jpg

teto2.jpg

Alulról is megbontottuk a födémet. A nád felett egerek tanyái, aprófelhalmozódott hulladékok kerültek elő, és a tartószerkezet stabilitása is (khm…) hagyott kívánnivalót maga után. Úgyhogy alulról-felülről bontottunk, és persze megerősítettünk.

teto3.jpg

Odafent szigeteltünk és burkoltunk, és miután lehordtuk a rengeteg földet, hajópadlót fektettünk le. 

teto4.jpg

A tetőt megbontottuk, négy tetőablakot építettünk be, így keltette életre a teret a fény.

Hogy mit lehetett ebből az öreg padlástérből létrehozni? Íme:

tetoter_1.jpg

tetoter_2.jpg

Mi minden elfér itt, igaz? Egy napos, jókedvű, kétszemélyes hálószoba, némi rakodótér és egy festősarok, egy (mini) aprócska műterem, ahol az itt lakó zavartalanul elvonulhat dolgozni. Ahogy látjátok, egy kis csap is kerül ide, ha a művész/művésznő inni szeretne vagy kimosná az ecseteket.

A hűtésről és fűtésről egy klíma gondoskodik.

Ezek a képek még a 3D-s tervek, hamarosan jelentkezünk a kész fotókkal is. 

untitled.jpgTekla az Én Menő Lakásom tervezője. Keress minket, ha neked is van felújításra váró lakásod, és szeretnél átverések nélkül, tisztán együtt dolgozni valódi szakemberekkel. Mi máshogy dolgozunk, mint a piac legtöbb szereplője, mert azt gondoljuk, hogy így érdemes.

Álomotthon egy rossz állapotban lévő kertes házból

Tekla F 2022 február 20.

A budapesti agglomerációban még lehet olcsóbban házhoz jutni, persze ennek ára van. Ezek a házak általában nagyon lelakottak, szörnyű a térelosztásuk, mindent újra kell építeni, először fejben, aztán a valóságban is. Konténerek jönnek, konténerek mennek.

Ebben a házban például a szanaszét szabdalt terek, aprócska, sötét lyukak és egy olyan zuhanyzó okozott fejfájást, ami voltaképp megkívánta, hogy az itt élő a vécén ülve tusoljon. A kérdés, ami az első héten leginkább foglalkoztatott, ez volt:

Mekkora ajtót tudok betenni a kert felé, hogy még éppen ne dőljön össze a ház?

Végül a régi kamrát kiszabadítottuk, és ide került a bejárati ajtó. A lépcsőt, ami felette haladt, szintén cseréljük. 

00.jpg

01_vegleges.jpg

21_3.jpg

22_3.jpg

Korábban furcsamód a konyhából vezetett az emeletre a lépcső, a fenti 3D terveken látható, hogy mostantól majd befordul. A konyhából csak egy lőrésszerű ablakon keresztül pillanthatunk át ide, hogy a fény szabadon járhasson, és kevésbé legyen zárt a tér.

Egy normális méretű fürdőt is építünk, a fal áthelyezésével, tejüveges tolóajtóval, hogy még több fény jusson be a belső terekbe innen is. A fürdőszoba nem véletlenül ilyen fényes: mivel a tulajdonosok szeretnék a kertben szaladgáló kutyusok lábát minél egyszerűbben lemosni a lakásba dokkolás előtt, a zuhanyzóból egy ajtót nyitottunk a kert felé. Nem szokványos megoldás, pedig nagyon praktikus, és amiatt sem kell aggódni, hogy belátnak. A kert felől nem lehet.

Egy lakás, amiben én is boldogan éltem volna 20 évesen

Tekla F 2022 február 06.

Ezt a lakást a megbízóim felújítva vették, de teljesen üresen. Persze-persze, egy friss felújítás terhet vesz le a vevő válláról, de fontos tudni, hogy ilyenkor igazodni kell bizonyos adottságokhoz. Akárki újítja fel előttünk a megvásárolt lakást, mégiscsak terveznie kellett minimálisan, a víz- és az elektromos kiállások helye is képes megkötni a beköltözők kezeit. Vagy vésünk újra (NEEEE!!!), vagy falon kívül oldjuk meg, ha nem jó.

(Falon kívül oldottuk meg. Mindenki megnyugodhat.)

21_2.jpg

20_4.jpg

Mivel a lakásban egy fiatal lány él majd, így a stílust a bohém-etnic irányba céloztuk. Imádok vele dolgozni, mert én is szívesen éltem volna ebben a lakásban, amikor húsz éves voltam. Olyan, mintha magamnak tervezném.

A lakásban egy nem túl jó arányokkal bíró, hosszúkás szoba is található. Ide kellett elférnie egy étkezőnek, egy dolgozósaroknak és a nappalinak is. Na, itt két trükköt vetettünk be egyszerre.

11_4.jpg

10_6.jpg

Az egyik, hogy az étkezőt, ami a bejárathoz került, más színűre festjük, ezzel logikailag leválasztjuk a szobáról. A másik, hogy a két szín találkozásához körbe lécekkel egy „keretet” illesztünk a falra, ami alá elférnek kábelek. Így megoldottuk a problémát, hogy a tévékiállás eredetileg elég rossz helyen volt a szobában. És nem kellett vésni, hurrá!

A dolgozósarok az ablakhoz került, itt igény volt, hogy világos helyen legyen. Az ebédlőasztal kicsi, de kinyitható 120-asra, így alkalmanként nagyobb társaságot is vendégül láthat a tulajdonos. 

31_1.jpg

Lássuk a hálót. A lámpakiállás itt sem volt megfelelő, szerettük volna, hogy két olvasólámpa legyen, amik külön kapcsolhatóak. Ezt így tudjuk megoldani:

51.jpg

41.jpg

40.jpg

A konyhában is volt kihívás bőven. Itt az előző felújítást végzők elfelejtették betervezni a hűtőszekrényt, ami a kis méretek miatt egyébként is hatalmas kihívás. Az egyetlen hely, ami adta magát, a képen látható, de ide egy hagyományos hűtő nem lett volna megfelelő. Végül egy olyat választottunk, aminek kicsi a mélysége, így nem szűkíti össze nagyon a közlekedőt. A másik oldalon pedig az amúgy is térfoglaló falkiállást kiegészítjük a hűtő mélységére, itt polcok kapnak majd helyet.

61.jpg

60.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

71.jpg

Amint elkészül a lakás, fotókkal is jelentkezünk.

untitled.jpg

Tekla az Én Menő Lakásom tervezője. Keress minket, ha neked is van felújításra váró lakásod, és szeretnél átverések nélkül, tisztán együtt dolgozni valódi szakemberekkel. Mi máshogy dolgozunk, mint a piac legtöbb szereplője, mert azt gondoljuk, hogy így érdemes.

süti beállítások módosítása