Mit tegyünk, ha az üveg túl átlátszó? Terveztessünk egyedi zuhanyüveget!

Eszter M. 2019 február 20.

Lili és Kristóf idén tavasszal kezdik közös életüket, közös lakásukban. ​Tervezés közben felmerült, hogy a zuhanyfülke üvege ​ne egyszerű, átlátszó üveg legyen, hanem ​kerüljön rá valamilyen, a környezetéhez illő díszítés.

Mit kell tudni ehhez? ​Szeretik a szürkét, a fehéret és a feketét, valamint a fát​,​ Lili a réz-arany színt is. A fürdőszoba uralkodóan szürke, fekete színvilággal, ahol a fa is helyet kapot​t.

Ebbe a környezetbe készültek az alábbi fólia tervek.

ha_lo_4.jpg

lili_1.jpg

geometrika.jpg

opart_1.jpg

i_ves_ornamentika_1.jpg

ova_lisok.jpg

Ha mi is szeretnénk ilyet, nem kell megijedni, tulajdonképpen pofonegyszerű.

Először is kell egy vektoros fájl, ami tartalmazza a mintát​​. Ezt készíttethetjük tervezővel, ha ügyesek vagyunk, magunk is, esetleg letölthetünk valahonnan megfelelő ​grafikát​.

A mintát bármelyik ezzel foglalkozó grafikai stúdió kivágja egy plotterrel. Sokféle áttetszó fóliát lehet kapni​, más-más színűt is lehet egymásra tenni. Fontos tudni, h​ogy​ nem minden minta egyformán könnyű munka, válasszunk olyan helyet, ahol a túlmunkát igénylő feladatokra kihívásként, és nem problémaként néznek.

Felragasztani nem egyszerű a fóliát egy kezdőnek, ezt nem is ajánjuk, viszont jó esetben a stúdióból kijön valaki, hogy (plusz díjért) feltegye azt. Kérjük. Olyan ez, mint a rétestészta-készítés: mindenkinek mehet egy kis szerencsével és gyakorlással, de azért bízzuk ezt olyanra, aki ezret készített már.

Aki mégis kíváncsi, hogy megy ez: az üveget samponos vagy mosószeres vízzel, egy vízpermetezővel le kell fújni, azon úszik, csúszík a fólia, így könnyű beállítani a szögeket, és a levegőhólyagokat is könnyű kipréselni egy rugalmas, puha szélű simító lapocska segítségével (ilyen "kekszet" lehet kapni grafikai boltokban.) A fólia alól a víz meg pár nap alatt kiszárad, és a grafika feszes lesz, mint a dob.

csi_k.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél tanácsadást, vagy átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása