Ha ilyen lakásod van, egy okos trükkel nyersz egy előszobát

Annabella és Tamás 2021 augusztus 12.

A 60-as, 70-es években épült lakásokban gyakran találkozunk keskeny előszobákkal, ahonnan jobbra és balra nyíló ajtók rejtik a szobákat. Ezekben az előszobákban nemhogy kényelmes lenne öltözködni, de ha a kabátokat a falra akasztjuk, még elhaladni is kihívás: áthaladás közben egy mozdulattal lesöpörnénk azt, ami rajta van. Nem beszélve arról, hogy szűkös, kényelmetlen érzés erre hazaérni.

eloszoba_atalakitas_elott.png

Egy ilyen folyosóra lehetetlenség akár csak előszobafalat rakni. Előfordul, hogy nincs mit tenni, mert a falak nem mozdíthatók, de van, hogy kompromisszumos megoldással mégiscsak teret nyerhetünk egy fogasnak és cipőtárolónak.

Lássuk. Ez a kiindulás, egy tipikus alaprajz:

 

1.jpeg

Egy olyan lakás alaprajza ez, ahová tanácsadásra hívtak minket, és közben már megtörtént a térnyerés nagy része.

2_1.jpeg

A terhet nem hordó válaszfalakat kivették, és elérték, hogy a lakás tágassá és fényessé váljon, azonban az előszoba kérdése továbbra sem lett megoldva. Mivel a tulajdonos szerette a kamráját, ráadásul ide tervezték be a kazánt is, a bejárattól jobbra eső ajtóhoz inkább nem nyúltak.

Pedig lehet!

A konzultáció során átbeszéltük, hogy mi mindet szeretne ott tárolni a tulajdonos, és rájöttünk, hogy számára egy kisebb alapterületű tárolóhelyiség is elegendő, azaz bátran csökkenthetjük a mélységét. Így a kamra falát fél méterrel beljebb helyeztük, a kamraajtó méretét minimálisra csökkentettük (75 centi széles szabványajtó) és az előszobával közös falon az étkező felé toltuk. Így nyertünk egy pici beugrót L alakú falfelülettel, ahol nemcsak a fogasok fértek el a kabátoknak, de két polc is a használatban lévő cipőknek. Így:

3.jpeg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

 

eloszoba_atalakitas_utan.png

eloszoba_falak_kivetele_utan.png

A beugró a tárolófunkció biztosításán kívül sikeresen feloldotta a belépő sikátorszerűségét is, és az étkező területén még egy kis komódnak is helyet nyertünk a sapkák, sálak és egyéb kiegészítők tárolásához.

Ha neked is ilyen lakásod van, jó hírt hozunk: nem kell feladni a kamrát, miközben könnyedén nyerhetsz teret az öltözködéshez, és megszűnik a klausztrofób érzés belépéskor.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Annabella és Tamás - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide

süti beállítások módosítása